Citater

”Flygtninge bliver jo ikke skabt af menneskesmuglere. Det er omvendt: Flygtningestrømme skaber forretning og menneskesmuglere. Det har udviklet sig til en forretningsmulighed, for det er meget svært for den lille smugler at gøre det på egen hånd. Der vil oftest være et logistisk netværk, som er rettet imod de store forretningsmuligheder, der ligger i, at mange mennesker har betalt rigtig pæne summer for at blive hjulpet af sted.”

Mogens Pelt, historiker, direktør for Det danske Institut i Athen

”At investere i mennesker er meget dyrt, men det er altid pengene værd – altid! Vi er skeptiske over for de fremmede, som har en anden farve og en anden religion. De andre lande i Europa er glade for, hvad vi gør, for vi er ”Europas skjold”. Vi forsvarer jer! Vi er EU! Det er i orden at bryde reglerne og overtræde menneskerettighederne – for vi beskytter jer.”

Lefteris Papagiannakis, direktør, Greek Council for Refugees

”I Afrika har jeg kendskab til de problemer, som følger af klimaændringer, og som kan medføre konflikter om jord. Vi er nødt til at spørge: Hvilke nye kriterier skal der tages i anvendelse for at imødekomme dette problem? Derfor skal der nok ske en revision af Genevekonventionens regler, for i fremtiden vil der komme mennesker, der migrerer som følge af klimaforandringerne.”

Jean-Didier Toto Tom-Ata , Formand for Forum for Refugees